De corporate startup

Titel: De Corporate Startup
Auteur(s): Tendayi Viki, Dan Toma, Esther Gons
Uitgever: Vakmedianet
Verschijningsdatum: 2017
Pagina's: 300
ISBN13: 9789462761513

Het is duidelijk dat gevestigde bedrijven grote uitdagingen ervaren in het huidige economische klimaat. De verandersnelheid van technologie en economie is de afgelopen vier decennia sterk toegenomen. Software eet hele branches op en digitaal darwinisme heeft ervoor gezorgd dat grote en dominante bedrijven failliet zijn gegaan. De grootste disruptie komt voort uit startups die beter in staat zijn om innovatieve businessmodellen te bedenken en uit te voeren.

Bestaande bedrijven zijn geen startups en zouden dat ook niet moeten proberen te zijn. Maar grote organisaties kunnen wel degelijk iets leren van kleinere en jongere ondernemingen.

In plaats van zich als startups te gaan gedragen, zouden gevestigde bedrijven innovatieve ecosystemen moeten opzetten. Ecosystemen om de core business van het bedrijf te verbeteren en ecosystemen om nieuwe producten te ontwikkelen die in de toekomst winstgevend kunnen zijn. De Corporate Startup biedt tools en methodes voor gevestigde bedrijven om met duurzame innovatie aan de slag te gaan en daarnaast hun core business te blijven managen.

De focus ligt op het opstellen en implementeren van strategische doelstellingen waarbinnen het innovatieve ecosysteem moet functioneren. Maar daarnaast komen er praktische werkwijzen aan bod waarmee organisaties hun innovatie en de innovatiecultuur binnen het bedrijf kunnen verbeteren. Want dat dat essentieel is om ook in de toekomst te kunnen blijven opereren wordt alsmaar duidelijker.

Boek kopen: Bol