Titel: Eerlijk werk
Auteur(s): Kim Scott
Uitgever: A. W. Bruna Uitgevers
Verschijningsdatum: 2021
Pagina's: 464
ISBN13: 9789400513945

Hoe kunnen we onrechtvaardigheid op de werkvloer herkennen en aanpakken, en tegelijkertijd onze carrières en organisaties ten goede veranderen?

Grote aantallen werknemers worden uitgesloten, onderschat en onderbenut, terwijl we andere juist betrekken, overschatten en promoveren. Hier maken we ons allemaal schuldig aan. Dit is niet alleen immoreel en onrechtvaardig, het is ook slecht voor het resultaat. Eerlijk werk biedt de oplossing.

Kim Scott geeft strategieën voor iedereen die te maken krijgt met onrechtvaardigheid op de werkvloer:
- WORD JIJ BENADEELD, advies over wat je kunt doen;
- ZIE JE HET GEBEUREN, tips over hoe je tot steun kunt zijn in plaats van een toeschouwer;
- BENADEEL JIJ ANDEREN, hoe herken je dat jouw gedrag schade toebrengt aan het vermogen van je team om samen te werken, en hoe je dat kunt veranderen;
- GEEF JE LEIDING, suggesties hoe je onrechtvaardigheid kunt voorkomen en wat je kunt doen als er, ondanks je inspanningen, toch vervelende dingen gebeuren.

We reageren vaak niet adequaat door geen onderscheid te maken tussen vooringenomenheid, vooroordelen en pesten. En als daar een machtsspel bovenop komt, moeten we krachtig reageren om het op te lossen.

Eerlijk werk helpt om het probleem te bepalen zodat je het kunt oplossen. Kim Scott schetst een praktisch raamwerk waarbinnen plaats is voor zowel het respecteren van ieders individualiteit als effectief samenwerken.

Dit is de essentiële gids die leidinggevenden en hun werknemers nodig hebben om rechtvaardigere werkplekken te creëren en nieuwe normen voor samenwerking en respect vast te stellen.

Boek kopen: Bol