Titel: Universum te koop
Auteur(s): Ashlee Vance
Uitgever: A.W. Bruna / Lev.
Verschijningsdatum: 2024
Pagina's: 592
ISBN13: 9789400512511

Het universum, een ongereguleerde en oneindige wildernis waar alles mogelijk is. Rijke investeerders en start-ups beginnen in te zien dat de ruimte te exploiteren is en het het volgende slagveld kan worden voor de technologische evolutie van de mensheid.

Universum te koop neemt je mee naar het epicentrum van deze nieuwe Space Age, waar ondernemingen als Astra, Firefly, Planet Labs en Rocket Lab de grenzen van de ruimtevaart verleggen. Terwijl het grote publiek geobsedeerd is met het ruimtetoerisme van Jeff Bezos en Richard Branson, hebben deze bedrijven een ander doel: raket- en satellietlanceringen snel en goedkoop maken, om zo de ruimte binnen handbereik te krijgen.

Ashlee Vance, de bestsellerauteur van Elon Musk, heeft met eigen ogen kunnen zien wat er gebeurt als de ideële en ambitieuze geesten van Silicon Valley hun vizier richten op de onbegrensde ruimte. Vance neemt je mee naar de geheime locaties waar deze bedrijven hun raketten en satellieten lanceren, van Californië tot Nieuw-Zeeland, en onthult de spectaculaire chaos van deze nieuwe ruimtebusiness. Het is een verhaal over fascinerende personages die groots inzetten op onzekere resultaten terwijl ze strijden om de ruimte. Welkom in het wilde westen van de ruimtevaart.

Boek kopen: Bol