Blue Ocean Shift

Titel: Blue Ocean Shift
Auteur(s): W. Chan Kim Renee en Mauborgne
Uitgever: Business Contact
Verschijningsdatum: 2017
Genre:
Pagina's: 288
ISBN13: 9789047009894

De Blauwe Oceaan’ werd als strategisch begrip door W. Chan Kim en Renée Mauborgne geïntroduceerd in hun gelijknamige, baanbrekende internationale bestseller. Zij pleiten hierin voor het creëren van een nieuwe, onontgonnen markt (de blauwe oceaan) in plaats van het hevige concurrentiegevecht aan te gaan in de bloedrode oceaan vol rivalen. Nu, na tien jaar onderzoek en studie, verschijnt het vervolg: Blue Ocean Shift. Met onder meer een aantal bijzondere cases (zoals het Nationaal Jeugdorkest van Irak, Comic Relief/Red Nose Day en André Rieu) beschrijven Kim en Mauborgne in dit boek de 5 stappen op weg naar een nieuwe, blauwe markt. Dit proces van een Blue Ocean Shift is voor elke organisatie, klein of groot, geschikt. Er is volgens de auteurs geen speciale creativiteit of startup-mentaliteit voor nodig. Wel een beetje geduld: het doorlopen van het proces kost minimaal een jaar. Maar met de invulschema’s en businesscanvassen in dit boek kun je direct aan de slag. Blue Ocean Shift is een nieuwe klassieker op het gebied van marktstrategie, disruptie en klantfocus. De Blauwe Oceaan is wereldwijd ruim 3,5 miljoen keer verkocht in 45 talen.

Boek kopen: Bol

Profit First

Titel: Profit First
Auteur(s): Mike Michalowicz, Femke Hogema
Uitgever: Van Duuren Management
Verschijningsdatum: 2017
Genre:
Pagina's: 256
ISBN13: 9789089653598

Hoe zou het zijn als winst niet langer een restje is dat aan het eind van het jaar hopelijk overblijft? Als het in plaats daarvan een bedrag is dat je bij iedere euro die binnenkomt veiligstelt? Zodat je meer winst maakt, meer overhoudt, meer kunt investeren, meer inzicht hebt, betere keuzes kunt maken en meer rust ervaart? Met dit boek geven Mike Michalowicz en Femke Hogema je de tools om dit zelf te realiseren.
Profit First is een financieel systeem dat de financiële wereld volledig op zijn kop zet. Het veegt de internationale formule Omzet – Kosten = Winst van tafel. In plaats daarvan krijgt winst een prominente plek: Omzet – Winst = Kosten. Dit boek laat zien dat iedere ondernemer vanaf de allereerste dag een financieel succesvol bedrijf kan runnen, door te focussen op winst. Profit First. Begin er vandaag nog mee!

‘Profit First is een praktisch en waardevol boek om je winstgevendheid direct te vergroten. Een must voor iedere ambitieuze ondernemer.’ - Laura Babeliowsky, auteur van Het geheim van € 100.000 per jaar.

‘Rarely is a translated book as good as the original. Only in the most remarkable situations does a book get even better. That is the case with this book.’ - Mike Michalowicz

Boek kopen: Bol

Echt zelfvertrouwen

Titel: Echt zelfvertrouwen - Stijg uit boven jezelf
Auteur(s): Psychologies Magazine
Uitgever: Vakmedianet
Verschijningsdatum: 2016
Genre:
Pagina's: 204
ISBN13: 9789462761414

Hoeveel zelfvertrouwen heb jij? Van binnen denk je waarschijnlijk dat je met een beetje meer zelfvertrouwen beter in je vel zou zitten en dat je dan alles zou kunnen bereiken waar je van droomt. Maar er is altijd iets dat je tegenhoudt. Dus, hoe kun je leren meer op jezelf te vertrouwen?

Psychologies Magazine (UK) brengt de meest recente onderzoeken en de inzichten van topexperts samen om je te laten zien hoe je echt zelfvertrouwen kunt ontwikkelen. Met de adviezen, praktische tips, nuttige testjes en inspirerende voorbeelden uit de praktijk in Echt zelfvertrouwen – Stijg uit boven jezelf leer je:
- vaardigheden te ontwikkelen om je zelfvertrouwen op te bouwen
- deze vaardigheden toe te passen in je dagelijks leven
- te accepteren wie je bent en elke situatie relaxed tegemoet te treden
- gebrek aan zelfvertrouwen niet langer te zien als de oorzaak dat je niet gelukkig bent
- het verleden achter je te laten en de best mogelijke ‘jij’ te worden

Dus, blijf niet langer stilletjes op de achtergrond, het is tijd om de wereld te laten zien wie je werkelijk bent.

Boek kopen: Bol

Team Genius

Titel: Team Genius
Auteur(s): Michael S. Malone, Rich Karlgaard
Uitgever: Vakmedianet
Verschijningsdatum: 2016
Genre:
Pagina's: 272
ISBN13: 9789462761377

We zijn afhankelijk van teams voor succesvolle ondernemingen, maar wat weten we over de wetenschap achter teams? Teams met cruciale taken worden veelal door omstandigheden samengesteld, zelden door planning. Triviale teams – bowlingteams, buurtcomités, jubileumcommissies – hebben al te lijden onder ongefundeerde keuzes. Maar bij startups, bedrijven, non-profitorganisaties en verschillende vormen van bestuur kan teamvorming door toeval fundamentele problemen opleveren.

Met levendige voorbeelden en recent wetenschappelijk onderzoek toont Team Genius managers en bestuurders dat het plannen, ontwerpen en managen van sterke teams niet langer speculatie hoeft te zijn. Het boek geeft concrete oplossingen voor essentiële vragen die het verschil maken tussen succes en vergetelheid. Hoe je middelmatige teams in topteams verandert. Hoe je herkent welk team aan het einde van zijn levensloop zit. Hoe je een vervangend team samenstelt zonder tijdsverlies of gekneusde ego’s. En hoe je de juiste grootte van een team bepaalt.

‘Team Genius biedt een praktische aanpak om topteams te vormen en koesteren.’ Satya Nadella, CEO van Microsoft

‘Verleidelijk en essentieel, Team Genius is een fraai voorbeeld van teamwork.’ Steve Forbes, oprichter van Forbes

‘Team Genius onderzoekt een belangrijke vraag voor elke organisatie: wat bepaalt het succes van teams” Arianna Huffington, oprichter van de Huffington Post en auteur van Thrive

‘Team Genius verrijkt onze denkwijzen over hoe we hoogst efficiënte en flexibele teams kunnen samenstellen. Frederick W. Smith, oprichter en CEO van FedEx

Boek kopen: Bol

De bodylanguage van leugenaars

Titel: De bodylanguage van leugenaars
Auteur(s): Lillian Glass
Uitgever: AnderZ
Verschijningsdatum: 2016
Genre:
Pagina's: 240
ISBN13: 9789462960442

Ben je wel eens voor de gek gehouden of opgelicht? Verraden door een vriend, familielid of collega, opgelicht in het bedrijfsleven, of bedrogen door een echtgenoot? Wees gerust: je bent niet de enige.
In De bodylanguage van leugenaars deelt expert Lillian Glass haar methode om bedrog te kunnen ontmaskeren. Aan de hand van foto’s van beroemdheden zoals Bill Clinton en Lance Armstrong, leert ze je de ‘overduidelijke’ signalen te herkennen die mensen afgeven op het moment dat zij een leugen vertellen. Door het analyseren van bodylanguage, gezichtsuitdrukkingen, spraakpatronen en zelfs online schrijfpatronen heb je direct door wie een ‘onschuldig’ leugentje om bestwil vertelt en wie een pathologisch leugenaar is. Zo sta je sterker in het leven en laat je je nooit meer in het ootje nemen.

Boek kopen: Bol

De kracht van storytelling

Titel: De kracht van storytelling
Auteur(s): Carmine Gallo
Uitgever: Business Contact
Verschijningsdatum: 2016
Genre:
Pagina's: 336
ISBN13: 9789047009160

Het geheim achter vrijwel alle successen is een krachtig verhaal! The New York Times noemde storytelling daarom 'een strategisch wapen met onvoorstelbare kracht'. In 'De kracht van storytelling' beschrijft Carmine Gallo hoe je overtuigende en inspirerende verhalen vertelt die ook jou zullen helpen je doel te bereiken. Hij onthult de magische ingrediënten die ervoor zorgen dat je verhaal onweerstaanbaar wordt en anderen inspireert of overtuigt. Of je nu iets gaat verkopen, een volle zaal wilt boeien of een team moet motiveren, met een goed verhaal maak je het verschil. Gallo sprak vijftig succesvolle storytellers - onder wie Richard Branson, Warren Buffett, Elon Musk en Sheryl Sandberg en de genieën achter iconische merken als Starbucks en Pixar - en deelt hun waardevolle inzichten en adviezen. Ons brein is gebouwd voor verhalen en daarom las Gallo talloze onderzoeken om te achterhalen wat de wetenschap ons leert over het creëren van een krachtige boodschap. Storytelling zet verandering in gang en is daarmee een onmisbare vaardigheid in een tijd waarin verandering het nieuwe normaal is.

Boek kopen: Bol

Triggers

Titel: Triggers - Hoe je je gedrag voorgoed verandert en wordt wie je wilt zijn
Auteur(s): Marshall Goldsmith
Uitgever: AnderZ
Verschijningsdatum: 2015
Genre:
Pagina's: 256
ISBN13: 9789462960176

Iedereen wil succesvol worden en iedereen weet dat daar bepaald gedrag voor nodig is. Maar toch doen we soms de verkeerde dingen en zijn we niet wie we willen zijn. Laat jij je ook wel eens afleiden door je piepende telefoon terwijl je met iemand in gesprek bent? Kun jij ook uitstekend plannen, maar laat je het afweten als het op de uitvoering van die plannen aankomt?
Volgens Marshall Goldsmith staan onze reacties niet op zichzelf, maar worden ze veroorzaakt door prikkels in onze omgeving. Dit zijn de alomtegenwoordige triggers. In Triggers leert Goldsmith je hoe je deze externe prikkels de baas blijft. Hij laat je zien dat je een keuze hebt in de manier waarop je reageert. Laat je niet door je omgeving van je pad afbrengen. Verander je gedrag. Word wie je wilt zijn!

• Auteur van de bestseller Tot hier en nu verder!

• Je kunt je omgeving niet direct beïnvloeden, maar je kunt wel kiezen hoe je erop reageert.

• Een boek met inspirerende verhalen en praktische adviezen die je in het dagelijkse leven makkelijk toepast.

Marshall Goldsmith is wereldberoemd executive coach en werd in 2011 uitgeroepen tot de #1 leadership thinker van de Thinkers50. Hij helpt topmensen uit het zakenleven om hun soms onbewuste gewoontes te doorbreken en zo nog succesvoller te worden. Eerder schreef hij de bestsellers What got you here won’t get you there en Mojo.

In een wereld vol met coaches vind je niet snel iemand met de praktische genialiteit van Marshall Goldsmith. Op zijn gebruikelijke glasheldere toon maakt hij het verschil tussen coachen en ECHT coachen duidelijk. - Manfred Kets de Vries, Professor Leiderschap, INSEAD

Marshall Goldsmith's nieuwe boek Triggers is een van de eerlijkste en beste boeken over persoonlijke verandering die ik tot nu toe heb gelezen. Goldsmith heeft veel kennis van zaken, gevoel voor humor én hij neemt moeite om zijn inzichten echt te vertalen naar de praktijk van zijn lezers. Sterk aanbevolen. - Dr. Ben Tiggelaar, schrijver, gedragswetenschapper, auteur van o.a. 'Dromen, durven, doen'.

Boek kopen: Bol

Spreek als TED

Titel: Spreek als TED - De negen geheimen van de beste sprekers ter wereld
Auteur(s): Carmine Gallo
Uitgever: Business Contact
Verschijningsdatum: 2017
Genre:
Pagina's: 288
ISBN13: 9789047010432

In 'Spreek als TED' onthult Carmine Gallo de verrassende inzichten die hij kreeg nadat hij honderden TED-talks analyseerde en de populairste TED-sprekers, onder wie Brené Brown, Ken Robinson en Susan Cain, interviewde.

Hij sprak ook talloze toponderzoekers op het gebied van psychologie, communicatie en neurowetenschap. Zo ontdekte Gallo negen ingrediënten die alle succesvolle TED-talks gemeen hebben. Hij ontwikkelde een stapsgewijze methode die iedereen kan volgen om zelf een overtuigende presentatie te geven die het publiek zal bijblijven.

Boek kopen: Bol

Hooked

Titel: Hooked - Hoe je mensen 'verslaafd' maakt aan je product
Auteur(s): Nir Eyal
Uitgever: Van Duuren Management
Verschijningsdatum: 2015
Genre:
Pagina's: 156
ISBN13: 9789089652706

Een must read voor iedereen die customer engagement wil stimuleren' - Eric Ries van 'De Lean Startup'

We checken onze smartphone gemiddeld 34 keer per dag. Als we ons een momentje vervelen, kijken we op Twitter of Facebook. En kunnen we ergens niet op komen? Dan googelen we het gewoon. Het zijn relatief nieuwe technologieën, maar ze zijn nu al niet meer uit ons leven weg te denken. We zijn er in korte tijd aan 'verslaafd' geraakt!

Wil je dat jouw product ook zo succesvol wordt? Zorg er dan voor dat het een vast onderdeel wordt van het dagelijks leven van de gebruikers. In 'Hooked' legt Nir Eyal de vier stappen bloot waarmee je klanten verslingerd maakt aan wat jij te bieden hebt. En dat zonder enige vorm van dure reclamecampagne. Of het nu om een website, app, game, evenement of iets heel anders gaat, je kunt dit principe steeds weer toepassen. Het resultaat: een product dat niemand meer wil missen.
Een praktische gids voor productontwikkelaars, (online)marketeers, webdesigners, ontwerpers en start-ups, inclusief stappenplan om van je product een gewoonte te maken.

Met voorbeelden van onder andere Twitter, Instagram en Pinterest: bedrijven die het Hook-model goed begrepen hebben en zo hun klanten steeds weer naar hen terug weten te laten keren.

'Hooked toont je de blauwdruk voor de nieuwste generatie producten. Lees Hooked, als jij het niet doet, doen je concurrenten het wel.' – Matt Mullenweg, oprichter van WordPress

Boek kopen: Bol

Exponentiële organisaties

Titel: Exponentiële organisaties
Auteur(s): Salim Ismail, Yuri van Geest
Uitgever: Business Contact
Verschijningsdatum: 2015
Genre:
Pagina's: 352
ISBN13: 9789047008330

Een must read voor ceo’s, ondernemers en beleidsmakers die niet alleen de noodzaak voor verandering zien, maar daar ook mee aan de slag willen.

In een tijd waarin ontelbaar veel nieuwe mogelijkheden en kansen zich voordoen, is een nieuw soort business opgestaan: de Exponentiële Organisatie. Deze bedrijven zijn in staat een groeicurve te laten zien die exponentieel is, dankzij de integrale toepassing van onder andere communities, big data, slimme algoritmes en nieuwe technologieën. Zij laten de traditionele lineaire bedrijven ver achter zich.

Salem Ismail, Yuri van Geest en Mike Malone onderzochten honderden startups en tientallen ceo’s van de snelstgroeiende organisaties, van Airbnb, Netflix, Tesla en Waze tot Arianna Huffington, Tim O'Reilly en Chris Anderson. In dit boek brengen ze de ontwikkelingen op organisatie- en technologisch gebied in kaart en komen met een raamwerk van interne en externe factoren waarmee elke organisatie, of het nou om een startup of een multi-national gaat, een Exponentiële Organisatie kan worden.

Boek kopen: Bol