Jugaad innovatie

Titel: Jugaad innovatie - Slim en flexibel innoveren naar spectaculaire groei
Auteur(s): Navi Radjou, Jaideep Prabhu, Simone Ahuja
Uitgever: Van Duuren Management
Verschijningsdatum: 2013
Genre:
Pagina's: 256
ISBN13: 9789089651532

De tijd van top-downstrategieën en dure R&D-projecten is voorbij. Jugaad is de nieuwe manier van innoveren, het is de kunst van het herkennen van kansen in de lastigste omstandigheden en op een vindingrijke manier oplossingen bedenken met gebruikmaking van eenvoudige middelen. Het is daarmee de perfecte aanvulling op strak gestructureerde innovatieprocessen zoals Six Sigma.

Echte vernieuwing vindt alleen nog bottom-up plaats en komt uit nieuw opkomende economieën aan de andere kant van de wereld. Jugaad is Hindi voor 'ingenieuze en slim geïmproviseerde oplossing'. Het heeft alles te maken met vindingrijkheid. Dit boek laat westerse ondernemers en managers ter inspiratie kijken naar India, China en Afrika voor een revolutionaire, nieuwe aanpak van innovatie.

De auteurs laten zien hoe de zes belangrijkste principes van jugaad-innovatie leiden tot spectaculaire groei in andere werelddelen. Ze laten zien hoe deze principes ook succesvol toegepast kunnen worden in het Westen. Belangrijke bedrijven als Apple, Google, Facebook en PepsiCo gebruiken jugaad-innovatie al om sneller, goedkoper en beter te innoveren. En te winnen.

- Zes succesvolle principes om sneller, goedkoper en beter te innoveren.
- Inclusief aanwijzingen voor toepassing in uw organisatie.
- Met praktijkvoorbeelden van internationale koplopers op het gebied van innovatie.

'Vergeet Scrum, lean en agile. Jugaad is een combinatie van het beste aan projecttechnieken met Indiase managementfilosofie. Verplichte kost voor elke manager die voorop wil lopen in de best practices van topbedrijven als Tata, 3M en GE.'
- Jaspar Roos, Chief Inspiration Officer, ABN AMRO

'Jugaad is a new way of living for all society's change agents. For the creators of innovations that disrupt the status quo and transform our world for the better, focussing on impact first while being financially healthy.'
- Han Hendriks, co-founder Kirkman Company, YSE, We Beat The Mountain and Aim For The Moon